Meny Stäng

Johannesgården

Välkommen till oss på Johannesgården.

Johannesgården ligger naturnära bara ett stenkast från stranden Drevviken i Sköndal. Johannesgården är ett vård- och omsorgsboende med somatisk inriktning för personer över 65 år som har ett biståndsbeslut från sin kommun.

Boendet

Johannesgården har 25 lägenheter fördelat på tre avdelningar. Lägenheterna är 24 — 36 kvm med egen toalett och dusch, kokmöjligheter och kylskåp. Du möblerar lägenheten som du själv vill med dina egna möbler, förutom en säng som redan finns i lägenheten. Gemensamma utrymmen på Johannesgården är dagrummen med tv och läshörna och med utgång till den stora balkongen i soligt läge. På balkongen kan du både äta och fika från våren inpå hösten. I odlingslådorna kan vi plocka egna kryddor, potatis och blommor. På varje enhet finns gemensamma kök och minst ett vardagsrum med soffor, tv och sittgrupp.

På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar (Sekoia) som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Johannesgården_MG_7052_web

Måltider

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det egna köket. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med de övriga boende på avdelningen, eller lite mer avskilt på ditt rum. Under helgen serverar vi en trerätters lunchmeny lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

Personalen

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetscoach, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, övriga är på plats dagtid måndag-fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagt helgarbete. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor hos oss kan påverka vad som händer på boendet. Vi diskuterar tillsammans och försöker uppfylla så många önskemål som möjligt. Du kanske vill gå på fotboll eller äta middag på balkongen? Åka på en tur till skärgården eller lyssna på en konsert? Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda. Vi på Johannesgården, inspirerade av vår aktivitetscoach, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet). Läs mer här.
Vi samarbetar även med Ung Omsorg vilket innebär att vi har ungdomar i verksamheten på helgerna under terminerna. Under somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns här för samtal, sällskap, promenader mm.

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina besök på fika eller umgås på annat sätt. För de anhöriga som har längre att åka för att hälsa på finns en gästlägenhet att hyra på området.

Observera att vi under pågående coronapandemi följer myndigheters rekommendationer. Besöksförbud råder för närvarande på alla våra vård- och omsorgsboenden och gäller tillsvidare.

Annat sällskap och stöd hos oss

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst, diakonin har alltid varit vår grund. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet hos oss krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.
Lite tips inför inflyttningen:
– flytta TV-abonnemang samt ev bredband. Kanal 1,2 och 4 ligger som basutbud. Vill du utöka antalet kanaler vänder du dig till ComHem (www.comhem.se)
–  adressändra och flytta din hemförsäkring till din nya adress
– flytta din fasta telefonanknytning eller beställ en ny hos Telia. Uppge adress samt lägenhetsnummer.

 

Låter Johannesgården som ett boende för dig? Kontakta gärna Malin Boart och boka ett besök