Meny Stäng

Heldygnsrehabilitering

Heldygnsrehabilitering innebär att du både bor och tränar på kliniken. Vi får en möjlighet att under dygnets alla timmar se hur sjukdomen eller skadan påverkar dig, samtidigt som du får det stöd du behöver.

Individanpassad rehabilitering

Tillsammans med teamet sätter du upp mål för din rehabilitering där målen är utgångspunkt för din rehabiliteringsplan.  Du får ett veckoschema med den träning och de aktiviteter som passar dig så just dina mål kan uppfyllas.

Förutom att du har individuella pass med fysioterapeut, arbetsterapeut eller logoped har vi ett stort utbud med träning och aktiviteter i grupp där du tillsammans med dina terapeuter väljer ut vad som kan passa just dig. Se exempel ur grupputbudet nedan.

Du som patient ska vara delaktig i så stor utsträckning som möjligt och vardagssysslor på vårdavdelningen är också en viktig del i din rehabilitering.

Vi erbjuder även samtalsstöd med kurator för dig och dina närstående i den omställning i livet som en neurologisk skada eller sjukdom innebär.

Miljö för återhämtning

Mellan träningspassen behöver du vila och återhämtning. Möjlighet till god återhämtning är lika viktig som aktiv träning vid neurologisk rehabilitering. Vi kan erbjuda dig en lugn och anpassad miljö både inom- och utomhus med fina promenadstråk i vacker natur, terapiträdgård och växthus som ger de bästa förutsättningar till avkoppling, vila och samtal.

Exempel ur grupputbudet: sittande gymnastik, balansgrupp, Mediyoga, Qi gong, avspänning, träning i gym, Wiispel, promenader, handträning, pingis, armskola, keramik, läder- och träverkstad, skapande verksamhet, trädgårdsgrupp, bakgrupp, tal- och röstgrupp.