Meny Stäng

Johannesgården

Johannesgården ligger med närhet till Drevvikens strand, omgivet av grön- och strövområden.

Johannesgården är ett vård- och omsorgsboende med somatisk inriktning för personer över 65 år som har ett biståndsbeslut från sin kommun.

Boendet

Johannesgården har 33 lägenheter fördelat på fyra boendegrupper. Lägenheterna är 24 — 36 kvm med egen toalett och dusch, kokmöjligheter och kylskåp. Du möblerar lägenheten som du själv vill med dina egna möbler, förutom en säng som redan finns i lägenheten. Gemensamma utrymmen på Johannesgården är dagrummen med tv och läshörna och med utgång till den stora balkongen i soligt läge. På balkongen kan du både äta och fika från våren inpå hösten.

Johannesgården_MG_7052_web

Måltider

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det egna köket. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med de övriga boende, eller lite mer avskilt på ditt rum. Under helgen serverar vi en trerätters lunchmeny lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

Personalen

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetscoach, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, övriga är på plats dagtid måndag-fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagt helgarbete. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor hos oss kan påverka vad som händer på boendet. Vi diskuterar tillsammans och försöker uppfylla så många önskemål som möjligt. Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda.

Vi på Johannesgården, inspirerade av vår aktivitetscoach, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet). Det innebär att vi vill ta tillvarata och stärka de resurser som du har, genom att hela teamet tillsammans med dig aktivt arbetar med aktiviteter i vardagen. Genom att samtala kring din bakgrund och hur du ser på ditt liv idag, så försöker vi tillsammans med dig hitta möjligheter till att du får en bra dag. Under 2022 påbörjade vi ett projekt som vi kallar Hälsoträdet, där vi vill skapa större delaktighet och öka ditt självbestämmande över aktiviteterna i ditt dagliga liv.

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina besök på fika eller umgås på annat sätt.

Annat sällskap och stöd hos oss

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst, diakonin har alltid varit vår grund. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet hos oss krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.

Bra att tänka på innan inflytt

Låter Johannesgården som ett boende för dig? Kontakta gärna Alma Levén och boka ett besök