Meny Stäng

Äldreomsorg Stora Sköndal

Äldreomsorg hos Stora Sköndal - ett boende där du bestämmer.

Våra boenden

Stora Sköndal har idag 6 st äldreboenden, både omsorgsboenden och boende för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder omsorg och vård av högsta kvalitet och med uttalad respekt för den enskildes behov. Vi finns i Sköndal och i Nacka. Hitta våra boenden längst ner på sidan.

I goda händer

Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och hög kompetens inom äldreomsorg. När du flyttar in får du en egen kontaktperson som hjälper dig att komma tillrätta och ser till att du har allt du behöver. På alla boenden har vi sjuksköterska på plats dagtid och tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare kommer varje vecka. Dina anhöriga kommer och går som du vill och är alltid välkomna. Hos Stora Sköndal arbetar vi med IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet): hos oss har du ett boende där du bestämmer.

Att äta är mer än mat

De bästa samtalen tar ofta plats runt bordet. Vi lägger stor vikt vid god
och näringsriktig mat men också vid miljön runt omkring måltiden. På helgerna lägger vi ner lite mer omsorg på dukning för att göra skillnad mellan vardag och helg.

Villa Sköndal_MG_5276 

Världens bästa volontärer

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet?

Själen ska också ha sitt

På Stiftelsen Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid
varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Nära naturen men inte långt från stan

De flesta av våra verksamheter ligger naturnära och inte alltför långt från stan. Hos oss finns plats för både stillhet och energi. Att odla, känna på vatten, njuta av vårens första varma strålar eller göra utflykter är något som gör gott.

Hur får man ett boende på Stora Sköndal?

För att få plats hos oss behöver du ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Biståndshandläggaren som tar beslutet är samma person som beviljar hemhjälp. När du fått din ansökan beviljad kan du ställa dig i kö, eller flytta in direkt om vi har lediga platser.

Du är varmt välkommen på ett besök för att se hur vi har det. Kontakta något av våra boenden eller äldreomsorgschef Helena Gille.